Bitdefender, kreator inovativnih antivirusnih softverskih rešenja, osvojio je savršen skor u svim kategorijama u poslednjem krugu nezavisnih testiranja i za rešenja za kućne i za poslovne korisnike.

Posle dva meseca testiranja, nezavisna firma za analizu AV-TEST dodelila je maksimalan broj bodova rešenju za poslovne korisnike Bitdefender Endpoint Security i rešenju za kućne korisnike Bitdefender Internet Security, gde su oba rešenja detektovala sve poznate malware programe, pružajući neprimetan uticaj na performanse sistema i bez lažnih upozorenja prilikom poseta web sajtova ili korišćenja aplikativnog softvera.

“Naš poslednji krug testiranja dokazao je vrednost Bitdefendera i na polju poslovnih i kućnih korisnika,” rekao je Andreas Marx, CEO u AV-TEST. “I Bitdefender Endpoint Security i Bitdefender Internet Security istakli su se u svim segmentima, po pitanju performansi, zaštite i korisnosti.”

Bitdefender rešenja, koja koriste solutions, koja koriste algoritme automatskog učenja, procesorsku snagu cloud okruženja sposobnu da obradi 7 milijardi zahteva dnevno i iskustvo 500 miliona korisnika širom sveta, borila su se sa hiljadama pretnji u nekim od najtežih testova.

Bitdefender Endpoint Security je podvrgnut na test sa 525.920 primera potvrđenih malware aplikacija i nije dao ni jedan false positive rezultat dok je u isto vreme detektovao svih  12.907 malware primera na kojima je testiran, kažu rezultati AV-TEST-a. Bitdefender Internet Security je takođe detektovao sve primere malware-a koji su otkriveni u poslednje četiri nedelje pre testiranja i nije dao ni jedno false positive upozorenje ili blokiranje negog regularnog softvera, objavio je AV-TEST.

“Bitdefender donosi isti rigorozan, perfekcionistički stav i za svoja rešenja za kućne i za poslovne korisnike, i poslednji rezultati AV-TEST-a to potvrđuju,” izjavio je Bitdefender Chief Security Strategist Catalin Cosoi. “Savršen rezultat u sve tri kategorije za oba proizvoda samo govori o detekciji i doslednosti našeg tima.”