Bitdefender, prizvođač inovativnih globalnih antivirusnih rešenja, objavio je Safepay, dokazanu tehnologiju koja štiti korisnike prilikom online plaćanja od rastućeg broja kriminalnih pretnji, u vidu besplatne desktop aplikacije a u smislu vraćanja poverenja korisnika u online surfovanje i online kupovinu.

Bitdefender Safepay TM, ojačani internet brauzer koji je otporan na hakere, štiti poverljive podatke od cele lepeze pretnji po poverljive finansijske i bankarske podatke, uključujući zaštitu od hakera, phishing, presretanje paketa podataka, kao i man-in-a-browser i man-in-a-middle napada, trojanaca, ometanja i ostalih vidova online pretnji.

Safepay štiti prilikom online kupovine i korišćenja online bankarstva od špijunaže, detektuje i blokira pokušaje krađe identiteta, sprečava zlonamerno pravljenje slika ekrana sa podacima, sprečava kriminalce da prate koji su tasteri na tastaturi pritisnuti, detektuje zlanamerne web sajtove i skenira web saobraćaj kako bi izbegli neprimetne napade pre nego što one i dospeju do brauzera.

Pošto se milioni novih internet korisnika okreću udobnosti koje pruža online bankarstvo, sajber kriminalci ih napadaju sa širokim spektrom raznih trikova, prevara i malvera koji mogu zbuniti korisnika”, kaže šef strategije bezbednosti u Bitdefenderu, Catalin Cosoi. “Zbog toga smo mi dizajnirali proizvod koji je u stanju da sve to promeni. Safepay štiti korisnike online bankarstva i online kupovine od svih vidova online pretnji u bilo kom trenutku korišćenja ovih usluga.

Safepay, koji se dokazao kao veoma uspešan u sklopu najnovije generacije Bitdefenderovih proizvoda osvojio je nagradu PC Mag i drugih ekperstkih sajtova, dostupan je i u plaćenoj verziji, koja još sadrži i Hotspot zaštitu, stvarajući zid privatnosti čak i prilikom korišćenja javnih bežičnih hotspot-ova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *